Bailatino

Bailatino®- tanssia ilman paria

Bailatino on Suomen tanssiurheiluliiton rekisteröimä liikuntamuoto, jonka tarkoituksena on saada ihmiset liikkumaan latinalaisen musiikin tahdissa ja nauttimaan hyvästä latinalaismusiikista. Bailatinoa aloittaessa ei vaadita tanssitekniikan osaamista.

Bailatinoa voit harrastaa ilman paria ja harrastuksen voi aloittaa ikään tai sukupuoleen katsomatta kuka tahansa. Bailatino-tunnilla tanssitaan eri latinalaistansseihin perustuvia koreografioita. Tunneilla käytettäviä latinalaistansseja ovat mm. samba, cha-cha, salsa, merenque, bachata, rumba, cumbia, son, mambo, reggaeton ja jive. Opettajina toimivat Suomen tanssiurheiluliiton kouluttamat ohjaajat, jotka ovat myös itse tanssineet pitkään.

Koreografiat eivät ole vaikeita ja ovat näin kaikkien opittavissa. Tunnin alussa lihasryhmät lämmitellään ja tunnin lopussa rauhoitutaan rauhallisen musiikin tahdissa.

BailatinoFITNESS-tunnilla yhdistetään helpot tanssi- ja lihaskuntoliikkeet unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Tunnilla tanssittavia tansseja ovat mm. samba, jive, salsa, merengue. Lihaskuntoliikkeet ovat perinteisiä liikkeitä, joita voi suorittaa lisäpainojen tai tangon avulla. Lihaskunto-osiossa liikkeet vaihtuvat ilman välissä olevaa suurempaa lepoa.


Bailatino-tunnille tarvitset mukaan:

* Aerobictossut tai vastaavat sisäkengät
* Vaatteet, joissa on mukava liikkua
* Juotavaa
* Iloista mieltä
* Jumppa-alusta (BailatinoFITNESS) (Tunti huilaa kevätkauden 2018)


Seurassamme voit harrastaa Bailatinoa seuraavissa ryhmissä:
* Bailatino Easy
* Bailatino Skilled
* BailatinoFITNESS (Tunti huilaa kevätkauden 2018)
* Bailatino Pro (huilaa toistaiseksi)

Lue lisää ryhmäkuvauksista. Hinnaston löydät seura-sivulta ja harjoitteluajat harjoittelu-sivulta.

Lisätietoja: Suomen Tanssiurheiluliitto, Bailatino