Yleistä

Tietoa seurasta ja sen toiminnasta

Tanssiurheiluseura Oikea Rytmi ry on vuonna 1995 perustettu porilainen urheiluseura, jonka toiminta-ajatuksena on lisätä tanssiurheilun tunnettavuutta, kehittää tanssiurheiluharrastusta ja ylläpitää tanssiurheilukulttuuria erityisesti Satakunnassa. 

Seurassamme tanssiurheiluun voi tutustua sekä harrastuksena että kilpailumuotona. Toimimme Suomen tanssiurheiluliiton alaisuudessa, ja hyödynnämme myös Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun (LiikUn) tarjoamia palveluja.

Seuran toiminta perustuu palkattomaan työhön. Näin ollen toiminnasta saadut varat käytetään lasten, nuorten ja aikuisten tanssiurheilutoiminnan ja tanssiliikunnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Osoituksena laadukkaasta toiminnasta, olemme saaneet nimityksen Suomen Olympiakomitean tähtiseuraksi (lapset ja nuoret) vuonna 2018. Aikaisemmin olimme Nuori Suomi -sinettiseura (vuodesta 2009 lähtien). 

Laatuseuratoimintaan kuuluu toimintakäsikirja, joka kuvaa seuratoimintaa sen eri muodoissa. Oheisen linkin takaa löytyvät myös seuran strategia, arvot ja vuosikello.


Seuramme on Porin kaupungin yhdistyskumppani.


Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille.


Seuran ohjaajat

Seuramme ohjaajat ovat pitkän tanssikokemuksen omaavia. Lisäksi Suomen tanssiurheiluliiton koulutukset kuuluvat ohjaajiemme koulutusohjelmaan.


Seuraavat tanssilajit kuuluvat toimintaamme:
- Vakiotanssit; hidas valssi, tango, foxtrot, wieninvalssi ja quickstep
- Latinalaistanssit; samba, cha cha, rumba, paso doble, jive, salsa, merenque ja bachata
- Erilaiset teemakurssit mm. häävalssikurssit

- Bailatino® (latinalaistanssia soolona)

- Hit Dance Mix (tanssia soolona, lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyä)

#Seuratutut-sarja

Tässä sarjassa seuran toiminnassa olevat henkilöt kertovat itsestään ja suhteestaan tanssiin. 

Jenni Salminen (25.7.2021)

Sakari Rantala (19.6.2021)

Linda Olsson (13.5.2021)

Eeva Juuti (16.4.2021)

Elina Haapaniemi (16.3.2021)

Susanna Syrjälä (5.2.2021)

Eija Matomäki (11.1.2021)

Janne Salminen (8.12.2020)

Marika Karismaa (4.11.2020)

Sinikka Ketonen (23.9.2020)


Jäseneksi - miten liityn?

Jäseneksi - miten liityn?

Seurassamme voit harrastaa tanssiurheilua sen eri muodoissa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jäseneksi voit liittyä milloin tahansa, vaikka ohjattujen ryhmien toimintakausi alkaa joko syksyisin/keväisin. Jos aloitat harrastuksen kesken kauden, saat alennusta valmennusmaksusta. Mikäli kiinnostuit toiminnastamme, voit ottaa yhteyttä seuramme hallituksen jäseniin tai ohjaajiin. He kertovat mielellään lisää seuramme toiminnasta. Ohessa aloittajan aakkoset.


Seuratoimintaamme kiinteästi ohjaavat kaikille yhteiset pelisäännöt, joihin kaikkien seuralaisten on hyvä tutustua. Pelisääntöjen noudattaminen on tärkeää niin harjoitus- kuin kilpailutilanteissakin. Pelisäännöt löytyvät myös salin ilmoitustaululta.


Seuran puolesta vapaa-ajanvakuutus on toimihenkilöillä sekä talkoissa niihin osallistuvilla (kattaa Tanssiurheiluliiton alaisen toiminnan). Lisäksi kilpailulisenssin omaavat on vakuutettu. Mikäli itselläsi ei ole vapaa-ajan vakuutusta, voit ostaa harrastajalisenssin (H-lisenssi). Tutustu ehtoihin osoitteessa  www.dancesport.fi.