Yleistä

Tietoa seurasta ja sen toiminnasta

Tanssiurheiluseura Oikea Rytmi ry on vuonna 1995 perustettu porilainen urheiluseura, jonka toiminta-ajatuksena on tanssiurheilun tunnettavuuden lisääminen Satakunnan alueella. Seuramme toiminnan piirissä tanssiurheiluun voi tutustua sekä harrastuksena että kilpailumuotona. Seura toimii Suomen tanssiurheiluliiton alaisuudessa ja hyödyntää myös Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun (LiikUn) tarjoamia palveluja.

Seuran toiminta perustuu palkattomaan työhön. Näin ollen seuran toiminnasta saadut varat käytetään lasten, nuorten ja aikuisten tanssiurheilutoiminnan ja tanssiliikunnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Osoituksena seuramme laadukkaasta toiminnasta, olemme saaneet nimityksen Suomen Olympiakomitean tähtiseuraksi vuonna 2018. Aikaisemmin olimme Nuori Suomi -sinettiseura (vuodesta 2009 lähtien). 

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. 

Laatuseuratoimintaan kuuluu toimintalinja, joka kuvaa seuratoimintaa sen eri muodoissa. Lisäksi lasten ryhmissä laaditaan omant pelisäännöt.


Seuran ohjaajat

Seuramme ohjaajat ovat pitkän tanssikokemuksen omaavia. Lisäksi Suomen tanssiurheiluliiton koulutukset kuuluvat ohjaajiemme koulutusohjelmaan.


Seuraavat tanssilajit kuuluvat toimintaamme:
- Vakiotanssit; hidas valssi, tango, foxtrot, wieninvalssi ja quickstep
- Latinalaistanssit; samba, cha cha, rumba, paso doble, jive, salsa merenque, reggeaton ja bachata
- Lavis-lavatanssijumppa® (Lavatanssin ja jumpan välimuoto) (tauolla syksy 2019)
- Lavatanssin teemakurssit mm. häävalssikurssit
- Bailatino®

Jäseneksi - miten liityn?

Seurassamme voit harrastaa tanssiurheilua sen eri muodoissa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jäseneksi voit liittyä milloin tahansa, vaikka toimintaamme kuuluvien ohjattujen ryhmien toimintakausi alkaa aina syksyisin. Jos aloitat harrastuksen kesken kauden, saat alennusta valmennusmaksusta. Mikäli kiinnostuit toiminnastamme, voit ottaa yhteyttä seuramme hallituksen jäseniin tai ohjaajiin. He kertovat mielellään lisää seuramme toiminnasta. Ohessa aloittajan aakkoset.


Seuratoimintaamme kiinteästi ohjaavat kaikille yhteiset pelisäännöt, joihin kaikkien seuralaisten on hyvä tutustua. Pelisääntöjen noudattaminen on tärkeää niin harjoitus- kuin kilpailutilanteissakin. Pelisäännöt löytyvät myös salin ilmoitustaululta.


Seuran puolesta vapaa-ajanvakuutus on toimihenkilöillä sekä talkoissa niihin osallistuvilla (kattaa Tanssiurheiluliiton alaisen toiminnan). Lisäksi kilpailulisenssin omaavat on vakuutettu. Mikäli itselläsi ei ole vapaa-ajan vakuutusta, voit ostaa harrastajalisenssin (H-lisenssi). Tutustu ehtoihin osoitteessa  www.dancesport.fi.