Ryhmät

Valmennusryhmät ja niiden kuvaukset kaudella 2019-2020

Lasten ja perheiden tanssiliikunta

Perhejammailu (vuosina 2016–2018 syntyneet lapset, vanhemmat)
Perheliikuntatunneilla lapset ja aikuiset liikkuvat monipuolisesti yhdessä. Iloisessa ilmapiirissä tutustutaan uusiin ihmisiin ja nautitaan yhteisistä onnistumisista. Mukana tunneilla ovat niin tanssi, musiikkiliikunta, laululeikit, loruttelu, temppuilut kuin välineliikuntakin. Aikuisten lihaskuntoliikkeitä lasten avulla toteutettuna ei myöskään ole unohdettu. Joskus tunti voidaan pitää myös ulkosalla. Yhtä lasta kohden pitää olla vähintään yksi aikuinen, enintään kaksi.

Jammailu (vuosina 2013–2015 syntyneet lapset)

Tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtamatta. Musiikin ja liikkeen yhdistämista harjoitellaan ja perusmotoriikkaa kehitetään tanssin lisäksi paljon myös erilaisten pelien ja leikkien avulla. Pienet tanssijan alut saavat kauden aikana maistiaisia mm. discotanssista, merenguesta, sambasta, jivesta ja valssista. Myös paritanssien perusteita harjoitellaan ja sosiaalisia taitoja opitaan. Ryhmä harjoittelee esiintymistaitoja seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. 

Aikuisten ja nuorten tanssikuntoliikunta

(Bailatino on latinalaistanssia ilman paria. Se sopii kaikille, ikään, kuntoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta.)

Bailatino® Easy

Bailatino Easy-tunti sopii vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat lisäharjoitusta perusasioihin. Easy-tunnilla käydään läpi eri latinalaistanssien perusaskeleita ja niiden ympärille rakennetaan helppoja tanssisarjoja. Vaikka kuviot ovat helpot, tempoa pidetään yllä useiden toistojen avulla.

Bailatino® Skilled
Skilled-tunneille osallistuvien pitää tuntea latinalaistansseista perusaskeleet. Tanssisarjat sisältävät jo vähän haastavampia kuvioita ja sarjat opetellaan nopeammalla tahdilla kuin easy-tunnilla.

Bailatino®FITNESS (ei tuntivalikoimassa syksyllä 2019)
BailatinoFITNESS-tunnilla yhdistetään helpot tanssi- ja lihaskuntoliikkeet unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Lihaskuntoliikkeet ovat monipuolisia ja ne vaihtuvat ilman välissä olevaa suurempaa lepoa. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa.

Bailatino® Pro (ei tuntivalikoimassa syksyllä 2019)
Pro-tunneille osallistuvilla pitää olla latinalaistanssien perusteet hyvin hallussa. Usean vuoden tanssikokemus on eduksi. Kuviot ovat haastavia. Tunneilla edetään nopeatempoisesti.

Lasten ja junioreiden tanssiurheilu

Starttijunnut (uudet 7-12 v. pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita. Tanssien välissä pelataan kaikille tuttuja liikunnallisia pelejä ja leikkejä. Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomit.

Jatkojunnut (noin vuoden tanssineet 7-12 v. pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua noin vuoden harrastaneille. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita sekä tehdään peruskuviosarjoja.Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada hopea- ja kultakenkädiplomit.

Nuorten ja aikuisten tanssiurheilu

Starttiryhmä (aikuiset sekä yli 13 v. nuoret)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa rennossa ilmapiirissä kolmen vakio- (valssi, tango, quickstep) ja latinalaistanssin (samba, cha cha, jive) perusteita.

E-D-luokkalaiset
Ryhmään voivat osallistua kolmen vakio- (V, T, Q) ja latinalaistanssin (S, C, J) perusteet omaavat parit. Ryhmän tavoitteena on parantaa perustekniikkaa, kohottaa kuntoa sekä nauttia hyvästä musiikista ja mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa kilpailutavoittein, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. E-D-luokkalaiset osallistuvat practiceen sekä ammattilaisvalmentajan viikottaiseen tuntiin.

C-A -luokkalaiset
Ryhmässä hiotaan parin kanssa ammattilaisvalmentajien johdolla tanssien teknisiä yksityiskohtia, tanssillista ilmaisua sekä keskitytään kilpailusuorituksen kehittämiseen.