Ryhmät

Valmennusryhmät ja niiden kuvaukset kaudella 2017-2018

Perheiden tanssiliikunta

Perhejammailu (vuosina 2014–2016 syntyneet lapset, vanhemmat)
Perheliikuntatunneilla lapset ja aikuiset liikkuvat monipuolisesti yhdessä. Iloisessa ilmapiirissä tutustutaan uusiin ihmisiin ja nautitaan yhteisistä onnistumisista. Mukana tunneilla ovat niin tanssi, musiikkiliikunta, laululeikit, loruttelu, temppuilut kuin välineliikuntakin. Aikuisten lihaskuntoliikkeitä lasten avulla toteutettuna ei myöskään ole unohdettu. Joskus tunti voidaan pitää myös ulkosalla. Yhtä lasta kohden pitää olla vähintään yksi aikuinen, enintään kaksi.

Aikuisten ja nuorten tanssikuntoliikunta

LAVIS-lavatanssijumppa®
Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin. Tunnilla mennään tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba.

(Bailatino on latinalaistanssia ilman paria. Se sopii kaikille, ikään, kuntoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta.)

Bailatino Easy
Bailatino Easy-tunti sopii vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat lisäharjoitusta perusasioihin. Easy-tunnilla käydään läpi eri latinalaistanssien perusaskeleita ja niiden ympärille rakennetaan helppoja tanssisarjoja. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa. Vaikka kuviot ovat helpot, tempoa pidetään yllä useiden toistojen avulla.

Bailatino Skilled
Skilled-tunneille osallistuvien pitää tuntea latinalaistansseista perusaskeleet. Tanssisarjat sisältävät jo vähän haastavampia kuvioita ja sarjat opetellaan nopeammalla tahdilla kuin easy-tunnilla.

BailatinoFITNESS (ei tuntivalikoimassa keväällä 2018)
BailatinoFITNESS-tunnilla yhdistetään helpot tanssi- ja lihaskuntoliikkeet unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Lihaskuntoliikkeet ovat monipuolisia ja ne vaihtuvat ilman välissä olevaa suurempaa lepoa. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa.

Bailatino Pro (ei tuntivalikoimassa keväällä 2018)
Pro-tunneille osallistuvilla pitää olla latinalaistanssien perusteet hyvin hallussa. Usean vuoden tanssikokemus on eduksi. Kuviot ovat haastavia. Tunneilla edetään nopeatempoisesti.

Lasten ja junioreiden tanssiurheilu

Starttijunnut (uudet 7-12 v. pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita. Tanssien välissä leikitään kaikille tuttuja liikunnallisia leikkejä. Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomit.

Kilpajunnut (ennen tanssineet 7-15 v. pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilun perusteet tunteville. Ryhmässä harjoitellaan poika-tyttö-parein kolmen vakio- ja latinalaistanssin peruskuvioita kilpailuja silmällä pitäen, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. Ryhmässä tehdään erilaisia harjoitteita myös urheilullisten ominaisuuksien kehittämiseksi. Parit osallistuvat myös practiceen sekä ammattilaisvalmentajan viikottaiseen tuntiin.


Nuorten ja aikuisten tanssiurheilu

Starttiryhmä (aikuiset sekä yli 13 v. nuoret)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa rennossa ilmapiirissä kolmen vakio- (valssi, tango, quickstep) ja latinalaistanssin (samba, cha cha, jive) perusteita. Tunteihin sisältyy myös pieniä koordinaatioharjoitteita.

E-luokka (aikuiset ja yli 16 v. nuoret)
Ryhmään voivat osallistua kolmen vakio- (V, T, Q) ja latinalaistanssin (S, C, J) perusteet omaavat parit. Ryhmän tavoitteena on parantaa perustekniikkaa, kohottaa kuntoa sekä nauttia hyvästä musiikista ja mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa kilpailutavoittein, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. E-luokkalaiset osallistuvat practiceen sekä ammattilaisvalmentajan viikottaiseen tuntiin.

D-A -luokat (aikuiset ja yli 16 v. nuoret)
Ryhmässä hiotaan parin kanssa ammattilaisvalmentajien johdolla tanssien teknisiä yksityiskohtia, tanssillista ilmaisua sekä keskitytään 

kilpailusuorituksen kehittämiseen.