Valmennusryhmät ja niiden kuvaukset kaudella 2022-2023


Aikuisten ja nuorten tanssikuntoliikunta

(Bailatino on latinalaistanssia ilman paria. Se sopii kaikille, ikään, kuntoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta.)

Bailatino® Easy

Bailatino Easy-tunti sopii vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat lisäharjoitusta perusasioihin. Easy-tunnilla käydään läpi eri latinalaistanssien perusaskeleita ja niiden ympärille rakennetaan helppoja tanssisarjoja. Vaikka kuviot ovat helpot, tempoa pidetään yllä useiden toistojen avulla. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa.

Bailatino® Skilled
Skilled-tunneille osallistuvien pitää tuntea latinalaistansseista perusaskeleet. Tanssisarjat sisältävät jo vähän haastavampia kuvioita ja sarjat opetellaan nopeammalla tahdilla kuin easy-tunnilla. Sarjat vaihtuvat aina kauden vaihtuessa.

Bailatino® Senior 55+

Senior-ryhmä on tarkoitettu yli 55-vuotiaille naisille ja miehille. Tunnilla ei ole taito- tai tanssikokemusvaatimuksia vaan siellä tanssitaan paljon helppoja latinalaistanssikuvioita. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa, joten paineita pitkien sarjojen muistamisesta ei ole.

Bailatino®Mama

BailatinoMama -tunnit on tarkoitettu raskaana oleville. Tunnit voi aloittaa missä vaiheessa raskautta tahansa, ja niillä voi käydä halutessaan loppuraskauteen asti. Tunneilla tehdään helppojen lattaritanssiaskelsarjojen lisäksi hyödyllisiä venytyksiä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. Tuntien tempo on rauhallinen ja aikaisempaa tanssikokemusta ei vaadita. Tunnilla keskitytään raskaana oleville tärkeisiin asioihin kuten lantionpohjalihaksiin ja selkään sekä raskaana oleville suositeltaviin liikkeisiin ja asentoihin.

Bailatino® FITNESS

Bailatino FITNESS sopii henkilöille, jotka pitävät hyvästä musiikista, tanssista ja lihaskuntotreeneistä. Venyttelyäkään ei unohdeta. Musiikkina tanssiosuudessa soivat reippaas latinorytmit. Kuviosarjat ovat helppoja.


LatinoShow

LatinoShow on ryhmätanssimuoto, jossa tiettyyn musiikkiin tehty koreografia muuntautuu tanssikokonaisuudeksi. Luvassa on siis erilaisia latinalaistansseja höystettynä mahdollisilla show-elementeillä. Omaa paria ei tarvita. Ryhmällä on ammattilaisvalmentajan tekemä koreografia kunkin ryhmän taitotason mukaisesti, seuraohjaajan sparrausta ja mukavaa yhdessäoloa. Ryhmiä on lapsista aikuisiin. Harjoitusolosuhteet ovat erinomaiset ison salin myötä. Ota yhteyttä ryhmistä Tiina Kuusimäkeen. Kuva: LatinMatrix Dance Team/Mika Malkamäki


Latin Style Soolo ja Latin Style Duo

Latin Style pohjaa tanssiurheilun vakioituihin latinalaisamerikkalaisiin tansseihin, ja Suomessa kilpaillaan tällä hetkellä sooloissa kahdessa (rumba, jive) ja duoissa kahdessa (samba, cha-cha) lajissa. Latin Style -sarjoissa tanssijat tanssivat valitun tanssilajin tekniikkaan pohjaavaa koreografiaa. Kuviorajoituksia ei ole, mutta koreografiat painottuvat yleensä kunkin lajin peruskuvioihin ja vapaisiin yhdistelmiin tanssijan/tanssijoiden taitotason mukaan. Tämä uusi kilpailusarja soveltuu erityisesti tanssiurheiluseurojen parittomille tanssijoille, jotka käyvät mm. Bailatino-tunneilla ja haluavat saada haastetta harrastukseensa harjoittelemalla tavoitteellisemmin kilpailua varten sekä kerryttää esiintymiskokemustaan! Ikätasoja on lapsista aikuisiin. Lisätietoja www.fdo.fi. Jos kiinnostuit, ota yhteys tiina.kuusimaki(ät)oikearytmi.net.

Lasten ja junioreiden tanssiurheilu

Jammailu (3-5 v lapset)

Tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtamatta. Musiikin ja liikkeen yhdistämista harjoitellaan ja perusmotoriikkaa kehitetään tanssin lisäksi paljon myös erilaisten pelien ja leikkien avulla. Pienet tanssijan alut saavat kauden aikana maistiaisia eri tansseista. Myös sosiaalisia taitoja opitaan. Ryhmä harjoittelee esiintymistaitoja seuran joulu- ja kevätnäytöksissä.

Starttijunnut (uudet 6-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita. Tunneilla pelataan välillä myös kaikille tuttuja liikunnallisia pelejä. Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomi.

Jatkojunnut (noin vuoden tanssineet 6-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua noin vuoden harrastaneille. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita sekä tehdään peruskuviosarjoja.Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomi. Jatkojunnuilla on mahdollisuus kilpailla E-luokan kilpailuissa.

Nuorten ja aikuisten tanssiurheilu

Startti- ja jatkoryhmä (aikuiset sekä yli 13 v nuoret)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville tai jo alkeita osaaville. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa rennossa ilmapiirissä kolmen vakio- (valssi, tango, quickstep) ja latinalaistanssin (samba, cha cha, jive) perusteita.

E-D-luokkalaiset
Ryhmään voivat osallistua kolmen vakio- (V, T, Q) ja latinalaistanssin (S, C, J) perusteet omaavat parit. Ryhmän tavoitteena on parantaa perustekniikkaa, kohottaa kuntoa sekä nauttia hyvästä musiikista ja mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa kilpailutavoittein, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. E-D-luokkalaiset osallistuvat practiceen sekä ammattilaisvalmentajan tunteihin.

C-A -luokkalaiset
Ryhmässä hiotaan parin kanssa ammattilaisvalmentajien johdolla tanssien teknisiä yksityiskohtia, tanssillista ilmaisua sekä keskitytään kilpailusuorituksen kehittämiseen.