Valmennusryhmät ja niiden kuvaukset kaudella 2021-2022

Lasten tanssiliikunta

Jammailu (5-6 v lapset)

Tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtamatta. Musiikin ja liikkeen yhdistämista harjoitellaan ja perusmotoriikkaa kehitetään tanssin lisäksi paljon myös erilaisten pelien ja leikkien avulla. Pienet tanssijan alut saavat kauden aikana maistiaisia mm. discotanssista, merenguesta, sambasta, jivesta ja valssista. Myös paritanssien perusteita harjoitellaan ja sosiaalisia taitoja opitaan. Ryhmä harjoittelee esiintymistaitoja seuran joulu- ja kevätnäytöksissä.

Aikuisten ja nuorten tanssikuntoliikunta

(Bailatino on latinalaistanssia ilman paria. Se sopii kaikille, ikään, kuntoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta.)

Bailatino® Easy

Bailatino Easy-tunti sopii vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat lisäharjoitusta perusasioihin. Easy-tunnilla käydään läpi eri latinalaistanssien perusaskeleita ja niiden ympärille rakennetaan helppoja tanssisarjoja. Vaikka kuviot ovat helpot, tempoa pidetään yllä useiden toistojen avulla. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa.

Bailatino® Skilled
Skilled-tunneille osallistuvien pitää tuntea latinalaistansseista perusaskeleet. Tanssisarjat sisältävät jo vähän haastavampia kuvioita ja sarjat opetellaan nopeammalla tahdilla kuin easy-tunnilla. Sarjat vaihtuvat aina kauden vaihtuessa.

Bailatino® Senior 55+

Senior-ryhmä on tarkoitettu yli 55-vuotiaille naisille ja miehille. Tunnilla ei ole taito- tai tanssikokemusvaatimuksia vaan siellä tanssitaan paljon helppoja latinalaistanssikuvioita. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa, joten paineita pitkien sarjojen muistamisesta ei ole. 

Hit Dance Mix (HDM) (HUOM! Tauolla toistaiseksi. (13.2.2022)

HDM-tunti sopii henkilöille, jotka pitävät hyvästä musiikista, tanssista ja lihaskuntotreeneistä. Venyttelyäkään ei unohdeta. Musiikkina tanssiosuudessa soivat sekä suomihitit että latinorytmit. Kuviosarjat ovat helppoja.


LatinoShow

LatinoShow on ryhmätanssimuoto, jossa tiettyyn musiikkiin tehty koreografia muuntautuu tanssikokonaisuudeksi. Luvassa on siis erilaisia latinalaistansseja höystettynä mahdollisilla show-elementeillä. Omaa paria ei tarvita. Ryhmällä on ammattilaisvalmentajan tekemä koreografia kunkin ryhmän taitotason mukaisesti, seuraohjaajan sparrausta ja mukavaa yhdessäoloa. Ryhmiä on lapsista aikuisiin. Harjoitusolosuhteet ovat erinomaiset ison salin myötä. Ota yhteyttä ryhmistä Tiina Kuusimäkeen.

Lasten ja junioreiden tanssiurheilu

Starttijunnut (uudet 7-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita. Tanssien välissä pelataan kaikille tuttuja liikunnallisia pelejä ja leikkejä. Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomit.

Jatkojunnut (noin vuoden tanssineet 7-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua noin vuoden harrastaneille. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita sekä tehdään peruskuviosarjoja.Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada hopea- ja kultakenkädiplomit.

Nuorten ja aikuisten tanssiurheilu

Startti- ja jatkoryhmä (aikuiset sekä yli 13 v nuoret)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville tai jo alkeita osaaville. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa rennossa ilmapiirissä kolmen vakio- (valssi, tango, quickstep) ja latinalaistanssin (samba, cha cha, jive) perusteita.

E-D-luokkalaiset
Ryhmään voivat osallistua kolmen vakio- (V, T, Q) ja latinalaistanssin (S, C, J) perusteet omaavat parit. Ryhmän tavoitteena on parantaa perustekniikkaa, kohottaa kuntoa sekä nauttia hyvästä musiikista ja mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa kilpailutavoittein, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. E-D-luokkalaiset osallistuvat practiceen sekä ammattilaisvalmentajan tunteihin.

C-A -luokkalaiset
Ryhmässä hiotaan parin kanssa ammattilaisvalmentajien johdolla tanssien teknisiä yksityiskohtia, tanssillista ilmaisua sekä keskitytään kilpailusuorituksen kehittämiseen.