Valmennusryhmät ja niiden kuvaukset kaudella 2023-2024


Aikuisten ja nuorten tanssikuntoliikunta

Latin Easy (Soolo)

Latin Easy -tunti sopii vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat lisäharjoitusta lattaritanssien perusasioihin. Easy-tunnilla käydään läpi eri latinalaistanssien perusaskeleita ja niiden ympärille rakennetaan helppoja tanssisarjoja. Vaikka kuviot ovat helpot, tempoa pidetään yllä useiden toistojen avulla. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa.

Bailatino® Skilled (Soolo)
Skilled-tunneille osallistuvien pitää tuntea latinalaistansseista perusaskeleet. Tanssisarjat sisältävät jo vähän haastavampia kuvioita ja sarjat opetellaan nopeammalla tahdilla kuin easy-tunnilla. Sarjat vaihtuvat aina kauden vaihtuessa.

Latin Senior 55+ (Soolo)

Senior-ryhmä on tarkoitettu yli 55-vuotiaille naisille ja miehille. Tunnilla ei ole taito- tai tanssikokemusvaatimuksia vaan siellä tanssitaan paljon helppoja latinalaistanssikuvioita. Jokaisella kerralla on oma koreografiansa, joten paineita pitkien sarjojen muistamisesta ei ole.

Bailatino® FITNESS (tauolla toistaiseksi)

Bailatino FITNESS sopii henkilöille, jotka pitävät hyvästä musiikista, tanssista ja lihaskuntotreeneistä. Venyttelyäkään ei unohdeta. Musiikkina tanssiosuudessa soivat reippaas latinorytmit. Kuviosarjat ovat helppoja.


LatinoShow

LatinoShow on ryhmätanssimuoto, jossa tiettyyn musiikkiin tehty koreografia muuntautuu tanssikokonaisuudeksi. Luvassa on siis erilaisia latinalaistansseja höystettynä mahdollisilla show-elementeillä. Omaa paria ei tarvita. Ryhmällä on ammattilaisvalmentajan tekemä koreografia kunkin ryhmän taitotason mukaisesti, seuraohjaajan sparrausta ja mukavaa yhdessäoloa. Ryhmiä on lapsista aikuisiin. Harjoitusolosuhteet ovat erinomaiset ison salin myötä. Ota yhteyttä ryhmistä Tiina Kuusimäkeen. Kuva: LatinMatrix Dance Team/Mika Malkamäki

Latin Style Soolo ja Latin Style Duo

Latin Style pohjaa tanssiurheilun vakioituihin latinalaisamerikkalaisiin tansseihin, ja Suomessa kilpaillaan tällä hetkellä sooloissa kahdessa (rumba, jive) ja duoissa kahdessa (samba, cha-cha) lajissa. Latin Style -sarjoissa tanssijat tanssivat valitun tanssilajin tekniikkaan pohjaavaa koreografiaa. Kuviorajoituksia ei ole, mutta koreografiat painottuvat yleensä kunkin lajin peruskuvioihin ja vapaisiin yhdistelmiin tanssijan/tanssijoiden taitotason mukaan. Tämä kilpailusarja soveltuu erityisesti parittomille tanssijoille, jotka käyvät mm. lattareiden soolotunneilla ja haluavat saada haastetta harrastukseensa harjoittelemalla tavoitteellisemmin kilpailua varten sekä kerryttää esiintymiskokemustaan.

Latin Style lapset (7-12 v) duo tai soolo
Tunneilla opetuksen pääpaino on sambassa ja cha cha chaassa, mutta kauden aikana tutustutaan myös muihin latinalaistansseihin kuten jive, rumba, salsa ja merengue. Tunnilla tanssitaan joko soolona tai duona, mutta välillä tanssia harjoitellaan myös ryhmänä. Ryhmässä olevilla on hyvä olla tanssitaustaa tanssiurheilupuolelta ja esimerkiksi vähintään pronssikenkädiplomi suoritettuna. Mahdollisuus kilpailemiseen tai itsensä kehittämiseen ilman kilpailutavoitteita.

Latin Style aikuiset duo tai soolo
Tunneille osallistuvilla olisi hyvä olla lattariteknikka jo perusteiden osalta hallussa muun muassa Bailatino- tai Latin Easy/Senior-tunneilta. Tunneilla opetuksen pääpaino on sambassa ja cha cha chaassa, mutta muitakin lattaritansseja treenataan. Mahdollisuus kilpailemiseen on joko soolona tai duona. Harjoitella voi myös itseään kehittäen ilman kilpailutavoitteita. Harjoitteluun kuuluvat myös ammattivalmentajan tunnit.

Lisätietoja www.fdo.fi

Lasten ja junioreiden tanssiurheilu

Jammailu (4-6 v lapset)

Tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtamatta. Musiikin ja liikkeen yhdistämista harjoitellaan ja perusmotoriikkaa kehitetään tanssin lisäksi paljon myös erilaisten pelien ja leikkien avulla. Pienet tanssijan alut saavat kauden aikana maistiaisia eri tansseista. Myös sosiaalisia taitoja opitaan. Ryhmä harjoittelee esiintymistaitoja seuran joulu- ja kevätnäytöksissä.

Starttijunnut (uudet 7-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita (valssi, tango, quickstep, samba, chacha, jive). Tunneilla pelataan välillä myös kaikille tuttuja liikunnallisia pelejä. Tärkeää on mukava yhdessäolo yhdistettynä musiikkiin. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomi. Esiintymistä harjoitellaan seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. 

Jatkojunnut (noin vuoden tanssineet 7-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmässä tanssivat noin vuoden lajia harrastaneet tanssiurheilijat. Ryhmässä harjoitellaan kolmen vakio- ja latinalaistanssin perusteita (valssi, tango, quickstep, samba, chacha, jive) sekä tehdään peruskuviosarjoja. Hyvästä edistymisestä on mahdollista saada kenkädiplomi. Harjoituksissa treenataan myös lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Esiintymistä harjoitellaan seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. Jatkojunnuilla on mahdollisuus aloittaa kilpaileminen E-luokan kilpailuissa ja käydä myös ammattivalmentajien tunneilla, kun taidot ovat kehittyneet riittävästi.

Kilpajunnut (kilpailevat 7-12 v pojat ja tytöt)
Ryhmässä tanssivat jo kilpailemisen aloittaneet tanssiurheilijat, jotka kilpailevat E-D-luokan kilpailuissa. Ryhmässä harjoitellaan neljän vakio- ja latinalaistanssin perusteita (valssi, tango, foxtrot, quickstep, samba, chacha, rumba ja jive) sekä tehdään jo hieman edistyneempiä kuviosarjoja. Harjoituksissa treenataan myös lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Kilpajunnut esiintyvät paitsi seuran omissa myös mahdollisesti muissa tilaisuuksissa. Kilpajunnut käyvät myös ammattivalmentajien tunneilla ja kilpailevat jo säännöllisesti.

 

Nuorten ja aikuisten tanssiurheilu

Startti- ja jatkoryhmä (aikuiset sekä yli 13 v nuoret)
Ryhmä sopii tanssiurheilua ensimmäistä kertaa kokeileville tai jo hieman alkeita osaaville. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa rennossa ilmapiirissä kolmen vakio- (valssi, tango, quickstep) ja latinalaistanssin (samba, cha cha, jive) perusteita. Kauden loputtua on mahdollista kokeilla myös kilpailemista niin halutessaan.

E-D-luokkalaiset
Ryhmään voivat osallistua kolmen vakio- (V, T, Q) ja latinalaistanssin (S, C, J) perusteet omaavat parit. Ryhmän tavoitteena on parantaa perustekniikkaa, kohottaa kuntoa sekä nauttia hyvästä musiikista ja mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Ryhmässä harjoitellaan parin kanssa kilpailutavoittein, vaikka kilpaileminen ei ole pakollista. E-D-luokkalaiset osallistuvat practiceen sekä ammattilaisvalmentajien tunteihin.

C-A -luokkalaiset
Ryhmässä hiotaan parin kanssa ammattilaisvalmentajien johdolla tanssien teknisiä yksityiskohtia, tanssillista ilmaisua sekä keskitytään kilpailusuorituksen kehittämiseen GP- ja SM-kisatasolla. Ryhmässä voi myös harjoitella ilman kilpailutavoitteita.